top of page

QUI SOM?

Som una entitat sense ànim de lucre, fundada l’any 2009 per un grup de pares i mares, davant la poca existència de recursos, per tal de poder donar cobertura a les necessitats dels seus fills amb Síndrome d’Asperger, així com millorar la seva qualitat de vida. 

 

L’Associació Asperger-TEA de la Catalunya Central és una associació territorial com a part de la Federació Espectre Autista-Asperger de Catalunya, que com a tal també forma part de la Federación Asperger España.

 

Està inscrita al registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya amb el nº 39697 i el NIF G65064735.

 

L’associació té per objectiu, promoure accions que millorin la qualitat de vida de les persones amb Síndrome d’Asperger (SA) i altres Trastorns de l’Espectre Autista (TEA) i les seves famílies, així com desenvolupar iniciatives que millorin la inclusió social, educativa i laboral de les persones amb aquesta síndrome.

Els nostres objectius principals són:

 

  • La difusió i coneixement de la Síndrome d’Asperger (SA) i TEA.

  • Detecció i diagnòstic precoç.

  • Potenciar les habilitats socials i de comunicació de les persones amb SA i TEA mitjançant teràpies individuals i grupals que fomentin el seu desenvolupament personal i millorin les relacions interpersonals.

  • Promoure l’oci terapèutic de les persones amb SA i TEA per tal d’afavorir la inclusió social, a través d’activitats lúdiques, sortides i tallers educatius que facilitin la seva relació amb el medi que els envolta. 

  • Treballar per tal que es reconeguin les necessitats educatives especials dels alumnes amb SA i TEA, es respectin les seves diferències i quedi preservada la seva integritat física i psicològica als centres escolars.

  • Donar suport per facilitar l’accés i la integració social, educacional i laboral de joves i adolescents.

bottom of page