top of page

NOTÍCIES

L'autisme pot esdevenir invisible si es valora d'una forma superficial, perquè l'infant viu els problemes per dins», manifesta la veïna de Sant Fruitós Rossana Arbieto, mentre saluda la Sheila, la seva filla de vuit anys diagnosticada amb autisme, mentre surt de l'escola. Fa poques setmanes, la família va rebre la notícia de la pèrdua del grau de discapacitat de la Sheila, que va passar del 33% (el grau mínim per obtenir la consideració de discapacitat) al 20%.  La mare considera que la valoració del grau «va ser inadequada sense una mostra de sensibilització envers el trastorn.

L'Associació TEA [Asperger] de la Catalunya Central, organitza una taula rodona sobre el Trastorn de l'Espectre Autista en el marge del 10è aniversari de l'entitat, i en motiu del Dia Internacional de la Síndrome d'Asperger.

El proper mes de setembre la Fundació Friends en col·laboració amb l'associació TEA [Asperger] Catalunya Central, obrirà un nou centre Educafriends a Manresa, al Centre de Formació d'adults Jacint Carrió. 

Nova seu de TEA [Asperger] Catalunya Central

TEA [Asperger] CATALUNYA CENTRAL té nova seu al Centre Hospitalari de Manresa, gràcies a la col·laboració amb Althaia. Des d'aquest mes de setembre ja disposem d'unes noves intal·lacions, adequades a les necessitats dels nostres pacients i familiars per oferir un millor servei assistencial. Ens podreu trobar a la planta Principal del Centre Hospitalari.

Ser Asperger a los 50, sin saberlo

Francisco Violat Bordonau, de 52 años, se enteró a sus 48 años de que tiene síndrome de Asperger porque se lo dijo otra persona: un hombre que lo vio dar una charla y le comentó que, por su manera de expresarse y de moverse, notó que era Asperger. Violat Bordonau se hizo los test con un psicólogo y confirmó su condición. “Cuando me diagnosticaron en ese momento suspiré aliviado, dije: ‘ya sé lo que tengo, ya sé qué debo hacer, debo reforzar la empatía, la integración social’, y estuve en terapia bastante tiempo y me va bastante bien”, dice el astrónomo y astrofísico.

Viure amb la Síndrome d'Asperger

Hoy, 18 de febrero, se celebra el Día Internacional del Síndrome de Asperger. Debido a la inexistencia de estudios que lo confirmen, las asociaciones de pacientes estiman que entre 100.000 y 150.000 españoles lo padecen. Este síndrome se asemeja a otros, lo cual, dificulta su diagnóstico. Pero, ¿sabemos realmente qué es el síndrome de Asperger y cuáles son sus limitaciones?

Inaugurem pàgina web

L'Associació Trastorn de l'Espectre Autista [Asperger] de la Catalunya Central inaugura la nova pàgina web on podreu trobar tota la informació necessària referent als serveis, activitats, notícies d'interès,...

Desitjem que us sigui d'ajuda!

Please reload

bottom of page